Menu

Wil jij een keukenmonteur worden?

Keukenmontage is ambachtelijk vakwerk. Omdat wij goed opgeleide en klantgerichte monteurs belangrijk vinden, kunnen schoolverlaters bij ons werken en tegelijk een erkende BBL-opleiding tot keukenmonteur volgen.

Op deze pagina vind je meer informatie over deze BBL-opleiding, de werkzaamheden die een keukenmonteur verricht en een beschrijving van de studenten die wij zoeken. Ook is er op deze pagina meer informatie over de manier waarop je je kunt aanmelden voor deze opleiding.

Johan (keukenmonteur) vertelt over zijn werk

Bekijk de video over het werken als leerling keukenmonteur bij DB KeukenGroep
Vacature-leerling-keukenmonteur
Vacature-keukenmonteur

Wat houdt de opleiding tot keukenmonteur in?

Tijdens deze opleiding leer je hoe je keukens op een nauwkeurige wijze monteert. Van het plaatsen van de eerste keukenkast tot het aansluiten van apparatuur en tot het afkitten van het werkblad. Ook leer je hoe je goed communiceert richting klanten en hoe je samenwerkt met collega’s.

BBL-opleiding-keukenmonteur aan het DB Vakcollege

De BBL-opleiding bestaat uit werken bij DB Keukens en leren aan een ROC. 4 dagen per week loop je met een leermeester mee in de praktijk. Samen voeren jullie alle werkzaamheden uit die bij het vak van keukenmontage horen.

Eén dag per week volg je theorielessen op het ROC in jouw omgeving. Dit zijn vakken als materiaalleer, gas, water en elektro, klantcontact en ook Nederlands, rekenen en burgerschap. Daarnaast zullen een aantal dagen per jaar specifieke praktijklessen gevolgd worden bij ons DB Vakcollege.

De opleiding keukenmonteur duurt 2 jaar. Je behaalt dan het mbo diploma Keukenmonteur. Na afronding van je mbo-opleiding tot keukenmonteur kun je de opleiding vervolgen op niveau 3.

Wat voor werk doet een keukenmonteur?

Een keukenmonteur plaatst zelfstandig nieuwe keukens bij klanten, waarbij iedere keuken bij de klant op maat wordt gemaakt. Ook sluit je apparatuur aan en informeer je klanten over het gebruik ervan.

Je bent meestal 2 dagen bij een klant aan het werk, waarbij je op een rustige, nette en nauwkeurige manier de keuken plaatst. Aan het eind heb je een prachtige keuken gemonteerd die een klant direct kan gebruiken. Soms monteer je een keuken samen met een collega. Ook zal je af en toe service-werkzaamheden uitvoeren.

Bij het werk gebruik je verschillende machines, gereedschappen en materialen. Je maakt gebruik van je eigen bus met professioneel gereedschap.

Vacature-keukenmonteur
Vacature-leerling-keukenmonteur
Werken-bij-DB-KeukenGroep-Keukenmonteur
Team keukenmontage

Wie zoeken wij?

Als keukenmonteur ben je allround: je hebt verstand van gas, water en elektro, maar ook van tegelen, zagen en afstellen. Je houdt er van om resultaat te zien van je werk; elke twee á drie dagen lever je een mooie keuken op bij een klant die hij zo kan gebruiken. Nauwkeurig en zorgvuldig werken is erg belangrijk want we monteren een keuken tot op de millimeter nauwkeurig.

En natuurlijk kun je zowel in teamverband als zelfstandig werken. In al je werk is goed klantcontact een vereiste, omdat klanttevredenheid bij DB Keukens altijd centraal staat.

Hoe meld ik me aan voor de opleiding?

Als eerste solliciteer je bij één van de vestigingen van DB Keukens naar de functie van leerling keukenmonteur. Nadat je bent aangenomen treedt je in dienst bij de betreffende vestiging en schrijven wij je in voor de BBL-opleiding tot keukenmonteur.

Solliciteren kan door te reageren op een openstaande vacature voor leerling keukenmonteur. Vul bij deze vacature alle gegevens in, geef aan waarom je graag keukenmonteur wilt worden en verstuur je gegevens. Wij nemen daarna contact met je op.

Vacature-leerling-keukenmonteur

Werken bij DB Keukens

Arjan van Dijke is de oprichter van DB Keukens. Hij was zelf ook keukenmonteur en zag dat er bij veel keukenzaken problemen waren met een goede levering en montage van keukens. Dit wilde hij zelf beter doen en daarom begon hij in 1991 met de verkoop van keukens aan huis.

Overdag plaatste Arjan keukens en 's avonds verkocht hij zelf keukens. In 1995 werd de eerste showroom geopend in Sint-Annaland, in de provincie Zeeland. In 30 jaar is DB Keukens uitgegroeid tot 8 vestigingen in Nederland en werken er ruim 300 mensen (waaronder 80 monteurs) bij dit bedrijf.

Als familiebedrijf vinden wij enthousiaste en betrokken medewerkers belangrijk. Onze mensen hebben een hart voor de zaak en gaan altijd voor de hoogste klanttevredenheid. Iedere vestiging heeft een hecht team mensen, die met veel plezier hun werk doen. 

Meer informatie?

Als je nog meer wilt weten over deze bedrijfsopleiding tot keukenmonteur kun je hiervoor terecht op de website van het Hoornbeeck College. Ook je decaan kan meer vertellen over deze opleiding. Meer informatie over DB Keukens en de verschillende vestigingen vind je hier.

Uiteraard is het ook mogelijk om enkele dagen mee te lopen met een keukenmonteur. Zo ervaar je alle werkzaamheden en ontdek je of dit vak wat voor je is. Als je interesse hierin hebt, stuur dan een email met je naam, contactgegevens en een korte motivatie naar a.mulder@dbkeukengroep.nl.

Ondersteund door Provincie Utrecht

De opleiding tot keukenmonteur wordt mede ondersteund door de Provincie Utrecht, middels een subsidie. Het project van DB Keukens richt zich op het bevorderen van een leercultuur voor werkenden, waaronder het erkennen van niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden.

Logo-provincie-Utrecht